Tervetuloa Mustikkatassun blogiin!
Blogissa kertoilen kuulumisia puodista, kissalasta ja kennelistä.

sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Vauvahulinaa!

Mopsi tytöt

Mopsi pojat

Punatabby poika

Ruskeatabby poika

Kilpparitabby tyttö

(Suklaa)kilpparitabby tyttö
Alkuvuosi on vierähtänyt vauhdikkaasti alkuun pentuhulinan merkeissä! Birmapennuista Pullan ja Hempukan vauvat ovat jo kohta muuttamassa uusiin koteihin, Ellun vauvat ovat nyt 2vk vanhoja ja Maimain vauvoja odotellaan ihan justiinsa syntyväksi :)
Helka sai mopsivauvoja maanantaina, 3 tyttöä ja 2 poikaa, kaikki mustia. Helka on ensikertalaisena hoitanut hienosti pienokaisiaan, painoa on tullut hyvin ja vauvat ovat ihanan paksuposkisia söpöläisiä, taas tekisi mieli jättää yksi tuhisija kotiin !

Tiibetinspanieli pentue ja mopsipentue on vielä suunnitteilla kevään aikana, mitä sitten onnistuu niin sen näkee ajallaan :)

Birmakasvatusta on nyt ollut 20 vuotta ja edelleen birmat kiehtovat, niiden ystävällisyys ja seurallisuus ovat vertaansa vailla! Vaihtelua löytyy värikirjosta vaikka kuinka ja jos suuria persoonallisuuksia etsii, niin niitä löytyy varmasti kilppareista ja punaisista, aivan ihania!
Meillä kissat ovat hyvin synnyttäviä ja pentuekoko on rodun keskivertoa suurempi, keväällä syntyi ennätyspentue Herukalle 8 pentua joista 7 elävää, se on birmalle jättipentue joissa yleisin on 3 pentua!
Valitettavasti on kuulunut että rodussa on synnytysongelmia ruvennut olemaan ja pentuekoko pienentynyt, se on sääli.
Linjoissamme on takana onnistunut roturisteytys, joka on varmasti vaikuttanut moneen, niin terveyteen kuin moneen muuhunkin.
Olen iloinen että hyppysiini on aikoinaan tulleet ihanat ja hyvät kantakissat, siitä on ollut hyvä jatkaa  kasvatusta jo 20 vuotta ja matka jatkuu edelleen :)

Uusien suunnitelmien ja vauvojen keskeltä terveiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti